Schuur deur kiezen, welke past bij u? | Geldersche Houtbouw

Schuur deur kiezen, welke past bij u?

Denk na over de vormgeving van de schuurdeur vanuit praktisch en esthetisch oogpunt.

Wilt u een nieuwe schuur laten plaatsen, of wilt u uw huidige schuur een update geven? Denk dan zeker na over de schuurdeur! De deur in de schuur voegt niet alleen op praktisch gebied iets toe, maar kan ook zeker zorgen voor een mooiere uitstraling. Laten we eens kijken naar verschillende schuurdeuren. Laat u inspireren en kies de schuur deur die het beste bij uw smaak en wensen aansluit.

TIP: Direct uw nieuwe houten schuur laten samenstellen? Plan een afspraak in de showroom van Geldersche Houtbouw en ontdek de mogelijkheden van de schuurdeur in het echt!

Deur schuur kiezen: waarop letten?

Laten we eerst eens kijken met welke factoren u het beste rekening kunt houden als u een nieuwe schuur deur wilt kiezen. We adviseren u te letten op het volgende:

1. Gebruiksgemak van de deur

1. Gebruiksgemak van de deur

Een van de belangrijkste aspecten. Moet het bijvoorbeeld een enkele of dubbele schuurdeur zijn, moet deze vaak open, moeten er voertuigen doorheen (van fiets tot grasmaaier tot tractor), et cetera. Denk na over wat handig voor u is qua omvang en manier van openen. Ook bijvoorbeeld op het gebied van schuiven versus scharnieren. En ook het gewicht van de deur (indirect het materiaal) is iets om dan mee te nemen in deze keuze.

2. Bestendig tegen geluid, warmte en inbrekers

2. Bestendig tegen geluid, warmte en inbrekers

We vatten punt twee samen in het woord ‘bestendigheid’. In hoeverre is bijvoorbeeld de akoestiek belangrijk? Kies dan voor een geluiddempende deur. En wilt u dat de schuurdeur goed weert tegen inbrekers? Let dan extra op het aspect veiligheid, met een deur met slot. En wilt u een goed geïsoleerde schuur? Kies dan voor een schuurdeur met isolerende eigenschappen, en een die goed tegen vocht kan.

3. Esthetiek buitendeur schuur

3. Esthetiek buitendeur schuur

Als u alle praktische zaken overwogen heeft, is het ook wel belangrijk om na te denken over de uitstraling van de schuurdeur. Deze moet bij de algehele uitstraling van de deur passen, of misschien wel bij uw hele perceel. Ook hier speelt de keuze van materiaal weer een rol. En de kleur, want u kunt uw schuurdeur in tal van RAL-kleuren laten schilderen. Of ga voor originele houttinten, dat past perfect bij de landelijke uitstraling van de schuur.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten schuur aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe houten schuur!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte schuur een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten schuur aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    Welke materialen voor schuurdeur?

    Welke materialen voor schuurdeur?

    Er is keuze uit tal van materialen voor de schuurdeur. We sommen een aantal veel gekozen schuurdeur materialen en hun eigenschappen op, zodat de keuze makkelijker wordt.

    • Houten schuurdeur: Heeft een natuurlijke uitstraling en past erg goed bij een houten schuur. Het neemt CO2 op, is gemaakt van circulair materiaal, en dat maakt dit een super duurzame keuze. Veel mensen zijn daarnaast gek op de uitstraling. Bovendien kan het naast de originele houtlook ook in een RAL-kleur geschilderd worden.
    • Metalen schuurdeur: Bij metaal kunt u denken aan staal en aluminium. Het past goed bij een industriële uitstraling. Het is erg stevig en daarmee ook een uitstekende keuze als het gaat om het weren van inbrekers. Een volledig stalen schuurdeur is echter vaak zwaar, terwijl een aluminium deur erg kras- en deukgevoelig is. Wel kan metaal goed gecombineerd worden met hout om tot een prachtige schuurdeur te komen!
    • Kunststof schuurdeur: De kunststof schuurdeur is relatief goedkoop, is licht, en makkelijk te onderhouden. Het is ook een erg lichte deur. Laat u de deur vaak openstaan, dan gaat deze wel relatief snel klapperen. Verder kunt u de kleur op een later tijdstip niet zo makkelijk veranderen. Ondanks de vele voordelen, is niet iedereen fan van de uitstraling in combinatie met een schuur.
    Welke soorten schuur deuren zijn er?

    Welke soorten schuur deuren zijn er?

    U weet nu meer over de materialen en factoren om op te letten bij het kiezen van een deur voor de schuur, maar welke soorten schuurdeuren zijn er eigenlijk allemaal? Ook hier sommen we een aantal populaire modellen voor u op.

    • Scharnierdeur: traditionele deur die open en dicht gaat met behulp van scharnieren. Dit type deur wordt in principe het meest gekozen voor schuren. Dubbele deur schuur laten plaatsen? Ook dan behoren scharnieren tot de opties.
    • Schuifdeur: de schuur schuifdeur schuift langs de binnen- of buitenzijde open en dicht. Ook een dubbele schuifdeur is een optie, waarbij ze vanuit het midden naar de zijkanten openschuiven. Een schuifdeur schuur is een ruimtebesparende keuze.
    • Roldeur: de rollende deur rolt naar boven, handmatig of met behulp van een knop, afstandsbediening of smartphone. U kunt hem dus op afstand besturen. Ideaal voor grotere doorgangen, om voertuigen in- en uit te rijden.

    Er bestaan nog meer soorten schuurdeuren, zoals vouwdeuren, staldeuren (Dutch doors) waarbij de bovenste en onderste helft afzonderlijk van elkaar open kunnen en Franse deuren met grote glazen panelen. Kortom, keuze genoeg als het aankomt op schuurdeuren!

    Schuur met deur bouwen? Geldersche Houtbouw!

    Schuur met deur bouwen? Geldersche Houtbouw!

    Wilt u een nieuwe schuur laten bouwen, en wilt u daarbij een partner die zowel het ontwerp als de uitvoering voor u verzorgt? Kies voor jarenlange ervaring bij Geldersche Houtbouw! Wij hebben door de jaren heen al flink wat prachtige en praktische schuurdeuren gerealiseerd. En op basis van uw wensen adviseren we u graag. Neem nu contact met ons op voor meer informatie, vraag een vrijblijvende offerte aan of plan een bezoek aan onze showroom in Kootwijkerbroek, voor inspiratie op het gebied van schuren en deuren.

    Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

    Realistische visuals
    Realistische visuals
    Het eindresultaat is tekenend voor u.
    3000+ gebouwen
    3000+ gebouwen
    Deze ervaring telt door in ieder project.
    Hoge bouwsnelheid
    Hoge bouwsnelheid
    Moderne, gecontroleerde productie.
    Hoge waardering
    Hoge waardering
    Een 9+ door meer dan 900 klanten.